Hei Suru

Tulit hiljattain seurakseni, vierelleni kulkemaan. Ja niin saa olla. Saat tulla mukaan jakamaan arkeani, tulla osaksi kaikkea sitä, mitä elämääni kuuluu.

Voit tulla mukaani työpaikalleni, kaikkien päivän tehtävien rinnalle pitämään seuraa. Saat tulla myös kahvihuoneeseen, jossa nauran toisten hauskoille jutuille. Voit seisoa vierelläni kassajonossa, jossa odotan jo malttamattomana kotiin pääsemistä. Voit istua kanssani sohvannurkassa, jossa annan kyyneleiden valua musiikin tahdissa. Saat juosta vierelläni,  kun käyn lenkkipolulla päästämässä höyryjä,  tai kun istun saunan lauteilla kuuntelemassa löylyveden sihinää. 

Voit kulkea vierelläni, ja välillä pysäyttää minut, ihan vain katsomaan ja kohtaamaan sinua. Tutkimaan piirteitäsi, tapaasi olla ja elää, osana minua. Voit kulkea matkassani mukana, välillä enemmän taustalla seuraten, välillä taas näkyvämmin itseäsi esille tuoden. 

Myönnän, että aina ystäväsi ei ole helppo olla, joskus jopa pakenin luotasi ja yritin työntää sinut sivuun. Pelkäsin sinua, pelkäsin sitä herkkyyttä ja heikkoutta, jonka sinuun yhdistin. Nyt huomaan kuitenkin suhteemme muuttuneen läheisemmäksi. Pystyn katsomaan sinua, aistimaan sinut, hengittämään sinua, olemaan läsnä, vierelläsi. Voin lempeästi ottaa sinua kädestä kiinni ja kulkea tahtomaasi tietä. Kuitenkaan kadottamatta omaani. Eteenpäin, se on suunta. Mutta saat kulkea vierelläni niin pitkään, kuin koet siihen tarvetta. Niin kauan, kun sinulla on minulle jotakin sanottavaa. Tahdon kuunnella. 

Kiitos suru, että olet. Kiitos, että saan oppia tuntemaan sinua, oppia elämään kanssasi ja vierelläsi. Koska vain sinun kauttasi voin päästä lähemmäs rakkautta, ja lähemmäs itseäni. Vielä minua välillä vähän pelottaa. Pelkään, että en osaakaan päästää sinusta irti, kun sen aika on. Pelkään, että viet minusta liian ison osan, enkä saa sitä takaisin. Mutta haluan silti lähteä tälle matkalle, katsoa mihin se johtaa ja luottaa siihen, että tämä on oikea tie. Vain sinut kohtaamalla, voin lopulta tuntea todellisen vapauden. Sinut kohtaamalla, saan rinnalleni myös toisen tunteen. Sen nimi on kiitollisuus.