Tällä viikolla on ollut vähän alakuloisuutta...tässä onkin ollut takana pitkä hyvä jakso, ihan jo ehdin unohtaa miltä tämä tällainen olo tuntuu. Viikonloppu oli mahtava, mökillä sain nollattua pääni kaikista murheista ja huolista ja olin vain ja nautin. :) Ja tein mä aika ahkerasti pihahommiakin, se on itseasiassa todella terapeuttista ja mukavaa hommaa hyvällä säällä ja silloin, kun se on vapaaehtoista tekemistä. Mun terapeutti sanoi, että mullan tuoksun on kuulema tutkittu auttavan masennukseen, eli ehkä mä sitten pöllytän sitä multaa jatkossakin ahkerasti. ;) Viikonlopun aikana tajusin, että en edes muista milloin olisin viimeksi tehnyt jotain hommaa ja nauttinut siitä niin paljon. Tunsin oloni täysin normaaliksi ja terveeksi sen viikonlopun ajan. Jotenkin se mökiltä lähteminen sitten sai jo vähän mieltä matalaksi, kun piti palata arkeen...ehkä se jotenkin laukaisi tämän melankolisen jakson. Ja heti kun huomaan mielialani laskevan, tulen pelokkaaksi ja oloni muuttuu turvattomaksi. Ja alan tarkkailemaan itseäni. Pelkään siis omia tunteitani. Ennen tätä romahdusta, oli hyviä päiviä ja huonoja päiviä ja mieliala vaihteli, niinkuin normaaliin ihmiselämään kuuluu. Mutta nykyään kavahdan niitä mielen muutoksia ja saan myös provosoitua niitä oloja pahemmiksi, mitä ne todellisuudesssa ovatkaan.

Paljon lievempi tämä paha olo on ollut, mitä aijemmin...jos ennen tuntui siltä kuin ukkospilvi nousisi pään päälle, niin nyt se tuntuu siltä kuin ohut harmaa pilvi tulisi auringon eteen. Silti pelkään, mitä jos tämä muuttuukin pahemmaksi...mitä jos en osaakaan töissä säännöstellä voimiani ja huomaan taas putoavani pohjalle...? Yritän elää päivän kerrallaan, mutta välillä se on vaikeaa. 

Perjantaina on lääkäri...pelkään, että hän sanoo, että lääkeannosta pitäisi nostaa. En halua taas kärsiä sivuoireista, juuri kun ne helpottivat. Ja mä kun olin jo ajatellut, että en tarvitsisi enää lääkkeitä. Noh, näin se mieli muuttuu. Nyt en nimittäin niitä uskaltaisi lopettaakaan...mutta en myöskään haluaisi nostaa annosta. Ja kyllä se vähän hölmöltä tuntuisi, jos muutaman alakuloisemman päivän perusteella nostettaisiin annos.