Pitkäperjantai, pääsiäisen vapaat. Piti lähteä mökille, mutta sään vuoksi reissu peruuntui. Hiukan alitajunnassa kyti jännitys, mahtaako tulla turvattomuuden tunteita kun on neljän päivän vapaat eikä mitään ihmeempää ohjelmaa tiedossa, paljon kotona oloa siis. Mutta siitä huolimatta, tai oikeastaan juuri siitä syystä päätin viettää aika rauhallisen pääsiäisen. Olla sen kummemmin järjestämättäkään mitään kummempaa ohjelmaa. Aijon olla paljon kotona ja tehdä välillä joitakin mukavia juttuja. Kuntoilla, laittaa ruokaa, leipoa..ehkä näen joitakin ystäviä jossakin vaiheessa mutta sekin on vielä auki. 

Turvattomuuden tunnetta ei kuitenkaan tullut. Olo on ollut hyvinkin rauhallinen ja mukava. Nautin olla vapaalla. Ehkäpä aijempien viikonloppujen työskentelyni tunteiden kanssa on tuottanut tulosta. Ehkäpä myös kevät ja valo piristävät mieltä. Niin tai näin, mutta nyt on näin. :)

Tänään  kävin pääsiäismessussa. En ole ikinä ennen käynyt. Se oli tunnelmallinen ja harras tilaisuus. Saatan ottaa jopa tavakseni käydä aina pääsiäisenä messussa. Oli myös merkityksellistä käydä juuri siinä kirkossa, missä nyt kävin. Sama kirkko, jossa on tapahtunut paljon tärkeitä asioita. Rippikoulun konfirmaatio, ammattiin siunaaminen, veljen häät. Tuntui hyvältä kävellä sitä samaa kivistä mäkeä, ja muistella niitä hetkiä. Ja miettiä, miten paljon elämä onkaan mennyt niistä ajoista eteenpäin. Paljon on kasvettu, koettu, opittu. Monenlaisia tunteita ja tilanteita on mahtunut niihin vuosiin tässä välissä. Ja kuka mä olenkaan nyt sen kaiken seurauksena. Siitä ihmisestä en enää luopuisi. Olen oppinut rakastamaan itseäni, pitämään puoliani, pitämään rajoistani kiinni. Sanomaan mielipiteeni, olemaan näkyvä. Välillä vielä haparoidaan, mutta kovasti jo esiin on puskenut se persoona joka oikeasti olen ja haluan olla. 

Kulkiessani koirien kanssa tänään lenkillä, huomasin yhtäkkiä pienen höyhenen leijailevan silmieni edessä. Hiljalleen se laskeutui jalkojeni viereen. Se oli kuin symboli pääsiäisestä. Ja vaikka sää olikin harmaa, niin linnut lauloivat päättäväisinä sen suhteen, että nyt on kevät. 

Ihanaa, valoisaa ja rauhallista pääsiäisen aikaa sinulle! Muistetaan pysähtyä ihmettelemään ja ihastelemaan sitä mitä elämässämme ja ympärillämme juuri nyt on. :)

h%C3%B6yhen.jpg