Tämä syksy on ollut työn täyteinen ja se työmäärä on vain kiristynyt loppuvuotta kohti. Sitä mukaa myös väsymys on lisääntynyt. Edessä häämöttävä loma tekee myös sen, että mieli tahtoisi jo kovasti päästä levon ja palautumisen tilaan. Vielä kuitenkin pari viikkoa töitä ennen tätä. 

Viime viikolla oli viimeiset koulupäivät ja mieleni olisi niin tehnyt olla menemättä. Jotenkin sain kuitenkin itseni tsempattua, sillä poissaoloista saatavat lisätehtävätkään eivät houkutelleet.  Junassa vielä aamulla hengittelin ja puhuin sisäiselle lapselleni.."Vähän vielä, sitten saat levätä. Mennään yhdessä, kyllä tästä vielä selvitään.." Ja jotenkin ne viimeiset päivätkin vain menivät. Ja sain vielä jostain voimaa pusertaa viimeiset tehtävätkin valmiiksi. Haluan ne vain äkkiä käsistäni, jotta voin hetken hengähtää ennen kevätkauden alkua. Väsymyksen tunnettani ehkä tässä kohtaa vuotta myös lisää tieto siitä, että ensi kevät tulee haastamaan. Ja työmäärä on siinäkin aika suuri. Oikeastaan luulen, että tämä loppuvuosi oli vasta alkusoittoa kevään puristukselle. Tämän tiedon valossa on myös vaikeaa päästää irti. Mieli lähtee jo herkästi rakentamaan to do -listoja alkuvuotta ajatellen. Kuitenkin jollain lailla olen onnistunut silti päästämään irti, ja silloin myös väsymys iskee voimalla. 

Väsyneenä kaipaa erityisen paljon lempeyttä, armollisuutta ja kiireettömyyttä. Sitä yritän nyt itselleni antaa. Koitan olla kiirehtimättä, tehdä vain oikeasti tarpeellisen ja antaa aikaa levolle.Hyväksyä sen, että nyt väsymys tuntuu ja mikään muu ei hirveästi juuri nyt tunnukaan. Olla armollinen myös itselleni siinä, että kaikkea en välttämättä muista tai jaksa tehdä. Ja se on ihan ok. Joskus on näin.

Tänään kävin ostamassa itselleni palapelin. Ajattelin tehdä sitä lomalla, jos se auttaisi nollaamaan ajatuksia ja rentoutumaan. En ole juurikaan jaksanut suunnitella mitään erityistä ohjelmaa tai menoa lomalle. Tällä hetkellä tuntuu, että elokuvat, kotisohva ja rauhallinen liikunta on ehkä parasta mitä voin itselleni tarjota. Ehkä kylpylässä käynti ystävien kanssa. Kunhan saan levätä ja palautua, ottaa rennosti ja rauhassa. Tehdä juuri sitä, mikä tuntuu hyvältä.